נזק מנורות LED אינפרא-אדום

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/08/2017 | 16:15 | מאת: ערן

שלום, במהלך עבודתי עם מצלמות אבטחה בעלות יכולת לראיית לילה נחשפתי שעות ארוכות לנורות LED אינפרא-אדום במרחק קצר מאוד, בין אם בהסתכלות ישירה ובין אם בהסתכלות לא-ישירה. האם נגרם לי נזק? אם כן, כיצד הוא מתבטא או יתבטא בעתיד? איזה בדיקות נדרש ממני לעשות כעת?

ערן שלום רב, על מנת לקבוע האם נגרם לעינייך נזק מקרינת אינפרא אדום יש לעבור בדיקת עינים כללית ובמיוחד בדיקת רשתית ע"י רופא עיניים כללית בקופ"ח.אינני חושב כי נגרם נזק כלשהו אן בכ זאת יש לעבור בדיקות קרקעית העיניים לאחר הרחבת אישונים על כן בדיקת חדות ראייה. בברכה, פרופ קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין