כלזיון עקשן שמסרב לעזוב...

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/06/2017 | 15:34 | מאת: יהיה טוב

שלום רב, בשנה שעברה צמח לי כלזיון בעין ימין וכשלא עבר, עברתי ניתוח להסרתו. לפני שלושה וחצי חודשים הופיע שוב כלזיון...הפעם בעין שמאל. מאז הוא מסרב "לעזוב" אותי, קיבלתי משחת עיניים, עשיתי קומפרסים וכלום. שאלותי הן: 1. האם יכול להיות שפיתחתי אלרגיה לעדשות מגע? עד לפני שנה לא היו לי בעיות עם כלזיון? והאם ניתן להרכיב עכשיו עדשות? 2. האם אפשר לאפר את העין? 3. יכול להיות שהכלזיון יעלם עם הזמן? הוא לא גדול ולא מפריע לי לראיה. 4. אני עכשיו בהריון ולא ממש רוצה לעבור ניתוח להסרתו. האם אוכל לדחות את זה לאחר הלידה? 5. האם יש טיפול אחר חוץ מקומפרסים משחה וניתוח? תודה.

כלזיון נוצר עקב חסימה של בלוטת חלב ללא קשר לאלרגיה, אחד הטיפולים היעילים ביותר הוא חימום במשך כ 10 דקות 3 פעמים ביום. אם יש הפרשה מן העין לא מומלץ להרכיב עדשות מגע. לרוב הכלזיון נספג מעצמו, אם כי לעיתים יכול לקחת מספר חודשים. אין שום סיבה לעבור ניתוח בשלב זה אם אינך מעונינת ובהחלט ניתן להמתין לאחר ההריון בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

16/06/2017 | 08:26 | מאת: יהיה טוב

תודה רבה דר' על התשובה המהירה! שבת שלום.

16/06/2017 | 10:50 | מאת: יהיה טוב

תודה רבה דר' היימס, על התשובה המהירה והיעילה. שבת שלום

מנהלי פורום בריאות העין