הטרוכרומיה מלאה בעיניים שלי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/03/2017 | 04:15 | מאת: ליטל

שלום, נולדתי עם עיניים כחולות, לאחר מכן השתנה צבע העיניים שלי לאחת חומה ואחת כחולה, ולבסוף (כיום) אני עם אחת חומה ואחת ירוקה בהירה. הצבע של העין הירוקה זהה לצבע העיניים של אמא שלי, והצבע החום זהה לשל אבא שלי. רציתי להבין, האם זה אפשרי שבעתיד ילדיי יהיו בעלי מוטציה של הטרוכרומיה? ואם כן, זה משנה איזה צבע יהיה לאבא ?(אם הם יהיו חצי חצי כמוני, והאם זה קשור בכלל ) בנוסף, מה גרם לכך לשינוי הצבע 3 פעמים אצלי? עדיין לא מצאתי מקור מידע מהימן שבו כתובה שכיחות הצופעה במספרים, לכן אשמח אם תוכלו לענות לי גם על כך. תודה רבה על תשובתכם!!!

תופעת צבע שונה בין שתי העיניים אינו נדיר. התופעה נקראת הטרוכרומיה ואין לה כל משמעות פתולוגית. ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום בריאות העין