פפילות בעפעפים וצלקות על הלחמית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/01/2017 | 23:02 | מאת: N84

שלום, בבדיקה אצל רופא העיניים נאמר לי שיש לי תגובה אלרגית לעדשות מגע ופפילות בעפעפים וצלקות על הלחמית משימוש יתר בעדשות מגע. רציתי לדעת: 1. האם זה עלול לסכן את הראייה? 2. האם זה אומר שלא אוכל להרכיב עדשות מגע גם למספר מועט של שעות באירועים מיוחדים? 3. האם זה אומר שאין באפשרותי לעשות ניתוח לייזר לתיקון הראייה?

שלום רב, תגובה אלרגית לעדשות מגע ופפילות עם דלקות לחמית מהווים הוראת נגד להרכבת עדשות מגע רכות. אפשר לנסות עדשות מגע קשות נושמות אך הן לא נוחות בדר"כ. ניתן במקרה זה להרכיב עדשות באופן חד פעמי בלבד ולתקופה קצרה בלבד. לגבי ניתוח לייזר אין קשר לבעייה הנ"ל יש לעבור בדיקת התאמה מקיפה . בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין