אבצס בקרנית + אישון רחב ולא מגיב לאור

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/03/2012 | 19:52 | מאת: בת 28

ערב טוב , כבר 3 ימים אני מרגישה אי ניחות בעין ימין , כאבים עזים כאלו יש מין חתיכת זכוכית בתוך העין , מבחוץ העין קצת אדומה כאילו בריאה לגמרי ... העין רגישה לאור ובשמש ממש קשה לפתוח אותה והדמעות זולפות וגם נלווה בזה כאבי ראש ...ולפני זה העין הייתה בריאה ואף פעם לא סבלתי מבעיות בעיניים . ולכן למוחרת הלכתי למיון עיניים ושם גילו את הבעייה במהירות רבה ואמרו לי שיש אבצס כ- 1.8 מ"מ בקרנית ימנית עם צביעה מנימאלית לעבר שעה 8-9 , אישון עגול רחב מאוד בעין ימין לא מגיב לאור |(הוזלפה טיפת פילוקרפין 2% ללא שינוי באישון ) . תסנין בקוטר 0.5 מ"מ בעין השמאלית עם צביעה מעליו במיד פריפריה בשעה 8:00 עם HAZE קל מסביבו ו- SPKS בשליש תחתון . צלקת ישנה כ- 1מ"מ במיד פריפריה קרנית בשעה 6:00 , האישון בעין השמאלית עגול קטן ומגיב ... לא נצפה גוף זר בעיניים ... נלקחו תרביות ומשטח RF קרנית משתי העיניים . הטיפול : RE COLL AFLOX 1 * 24 + RE COLL FORTUM 1 * 24 ... כן , 24 פעם ביום - טיפה אחת כל שעה כולל בלילה ושכחתי לציין שבשעה הראשונה הייתי מטפטפת טיפה אחת כל 5 דקות . וצריך לבקר את המרפאה כל יום בבוקר עד שהעין תחלים .... מקווה שהסברתי הכל ולא שכחתי כלום - השאלות שלי הן כך : 1- ממה נובע האבצס והתסנין בעין (לא קיבלתי חבלה או מכה בראש או בעיניים ? 2- מה המשמעות לאישיון רחב מאוד ולא מגיב לאור רק בעין אחת ? וממה זה נגרם ולמה הם עשו מזה סיפור מסובך ? תודה ולילה טוב , בת 28 , בריאה בד"כ (רק סובלת מאנימיה קשה ) ואף פעם לא סבלתי מבעיות בעיניים .

שלום רב, - האם את מרכיבה עדשות מגע? - במידה וכן זו הסיבה לתסמינים בקרנית. במידה ולא, ייתכן שזה על רקע יובש היכר או זיהום מסיבה אחרת. בדרך כלל מקובל במצבך לשלוח לאישפוז ולמעשה הטיפול שאת מקבלת מקובל גם במסגרת אישפוזית. את מטופלת מצוין. בברכה, דר' הירש

מנהלי פורום בריאות העין