מצבי רוח וכאבים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

29/12/2013 | 22:53 | מאת: אלי

שלום אבי בן 81 עבר אירוע מוחי לפני כחודשיים מסוג דימום מוחי בצד שמאל נפגעו רגל ימין יד ימין נמצא בשיקום נווה שבה באר שבע כרגע מתהלך על הליכון ופתאום אני מרגיש שיד דעיכה אבי מתלונן מל כאבים ביד ימין בגוף בצד ימין הרופאים אומרים שזה אופייני בנוסף לזה מצב הרוח שלו לא טוב ניראה תמיד עיף רוצה לישון אנו רואים שממש אין לא כבר שריר בצד ימין האם יד לך עצה

אלי שלום, הכאבים בהחלט יכולים להיות חלק מהתופעות הקשורות לאירוע המוחי, אבל אם יש ירידה של ממש בתפקוד (מלבד הכאבים) יתכן שאביך עבר אירוע מוחי נוסף. כמה דברים: א. חשוב לוודא שאביך מקבל טיפול פיזיותרפי שיכול להפחית את הכאבים ב. ישנם טיפולים נוספים שיכולים לסייע בהפחתת הכאב, תרופתיים ואחרים ג. אפשר לשקול טיפול בתא לחץ שיקומי ו/או בתכשיר נוראייד שעשוי לסייע לשיקום ד. בנושא העייפות ראה בהרחבה כאן: http://www.shikum-cva.org/impaired/fatigue שיקום מוצלח, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי