פעולות מנע לאירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

18/12/2013 | 08:44 | מאת: ימית

שלום וברכה, ארצה מאד לדעת האם אפשר לבדוק האם ידוע על תורשתיות בהקשר של אירועים מוחיים והאם קיים טיפול מונע כלשהו? למי הוא מיועד ובאילו מקרים קופ"ח מספקת זאת. הרבה תודה מראש. ימית

ימית - שאלה מעולה שלא נשאלת מספיק לדעתי. קראי את המאמר שכתבתי על מניעת אירוע מוחי: http://www.shikum-cva.org/%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%95%D7%97%D7%99/ המניעה מבוססת על אורח חיים מתאים ולעיתים גם על טיפול תרופתי למניעת היווצרות קרישי דם. יש מוטציות גנטיות המצביעות על נטיה לקרישיות יתר ולכן לסיכון מוגבר לאירוע מוחי חסימתי - בקשי הפנייה מהרופא המטפל. אגב, הדברים נכונים גם למניעה של אירוע נוסף - לא רק למניעת אירוע ראשון. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי