התיעצות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

21/11/2013 | 13:13 | מאת: יורם

שלום זאב, האם קיים טיפול קוגניטיבי, או התנהגותי ועל ידי מי הוא ניתן ולמי לפנות? בכל הקשור לבעיות באיבוד זיכרון לטווח קצר וקשיים באוריינטציה לאחר אירוע מוחי .תודה יורם

נושא הזיכרון והאוריינטציה בדרך כלל מטופל על-ידי מרפאים בעיסוק. יש לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה למרפאה בעיסוק המתמחית בשיקום לאחר אירוע מוחי. אם ניתן מבחינת המצב הגופני גם פעילות אירובית (שמעלה דופק לאורך זמן) יכולה להועיל לתפקודי זיכרון (גם בבריאים, אגב). אפשר לשקול גם התערבויות מערכתיות יותר (שאינן מכוונות ספציפית לבעית הזיכרון) כמו תא לחץ שיקומי ותכשיר הנוראייד. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי