פגיעה בשדה ראיה עקב לחץ תוך גולגולתי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

18/08/2011 | 17:39 | מאת: מזור

שלום רב הבת שלי בת 26 לפני כ-8 חודשים התגלה לה לחץ תוך גולגולתי מוגבר והיו לה בצקות בעיניים בוצע החדרת שנט מותני ומאז היא נבדקת אחת לחודש בדיקת פונדוס ושדה ראיה בעין שמאל הבצקת עדיין לא נספגה יש עדיין טשטוש ובבדיקת שדה הראיה האחרון יש החמרה התוצאה מראה שיש פגישה בשדה הראיה בעין שמאל לתאר לך מה רואים בתצלום יש צבע שחור מסביב לעין בעיקר מהצד הקרוב לאף ויורד לכיוון הלחי - אני מניחה שיש דרך כדי לטפל בזה אודה לך באם תחווה דעתך תודה רבה

26/08/2011 | 20:39 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לא ממש. הטיפול הכי משמעותי הוא הטיפול הרפואי שהיא מקבלת כעת להורדת הלחץ התוך גולגלתי במטרה למנוע נזק נוסף לעצב הראייה. עם ירידת הלחץ יש לקוות גם לשיפור בשדה הראייה ואם ישאר בסוף עדיין חסר של שדה הראייה אפשר לדבר כשיהיה מתאים על טיפול די נסיוני ולא לגמרי מוכח מבחינת המועילות שלו שפותח בגרמניה לתרגול הרחבת שדה הראייה ומתייחס בכלל לנזק מוחי ולא לנזק בעצב הראייה כך שהרלבנטיות שלו קטנה במקרה הזה. בהצלחה עם הטיפולים הרפואיים שהיא מקבלת כעת.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי