תרדמת

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

25/11/2010 | 16:39 | מאת: מרים .א.

חמתי מאופשזת כבר 5שבועות כמחוסרת הכרה ומונשמת (תרדמת) בעיקבות אי ספיקת לב היא הגיעה לבית חולים עם בצקות ברגליים ובבטן וכעת ירדה קצת הנפיחות מהרגליים ומהבטן אך הידיים שלה התנפחו מישנה התנפחות שבאה והולכת באיזור הכתפיים והפנים וגם לפעמים יש חום שבא והולך הרופאים אומרים שאין מה לעשות ומחכים שתתעורר (רק שכרגע החליטו להעביר את צינור ההנשמה לגרון) בנוסף אומרים שהיא לא מגיבה לכאב אבל כשבני משפחה באים מובן לנו שהיא שומעת ומבינה כי היא דומעת כשאומרים לה שהגענו לבקר אותה והיא מזיזה את הכתפיים ואת הרגליים אנחנו לא יודעים מה לעשות והאם יש טיפול שכדאי שנשאל את הרופאים עליו ונבקש אותו (למשל מה עושים לגבי החום וממה הוא נובע ואותו דבר לגבי ההתנפחויות השונות האם CT יעזור במשהו והאם התרופה זולפידם תעזור במשהו ומה הסיכונים בהעברת הצינור?) אודה לך מאוד אם תוכל לכוון אותנו לגבי טיפולים

27/11/2010 | 16:25 | מאת: דר' דניאל גוטליב

כנוירולוג, נאינני מכיר תרופות או טיפולים שישנו באופן משמעותי את המצב. אני יודע שזה נשמע כאילו אני "מגן" על המערכת שמטפלת בה אבל עליכם להאמין שבמצבים קשים כאלו לא קשה להפעיל את כל האמצעים העומדים לרשות הרפואה כדי לנסות לעזור ואם רק אפשר זה מה שנעשה. התרומה של זולפידם ותרופות "בחדשות" אחרות מתבטאת רק במצב כרוני יותר של "תרדמת" לא מלאה וגם אז היא צנועה מאוד. כמובן שכל זה מתייחס למצב הנוירולוגי ולא למצב הקרדיאלי שהוא כנראה גם קשה מאוד. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי