איך אפשר לדעת אם היה ארוע נוסף?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

31/01/2005 | 22:12 | מאת: פנינה

לאבי היה ארוע מוחי לפני כחודשיים שגרם לשתוק בצד שמאל. כשהשתחרר מהשקום בקפלן היה במצב "סביר" - drop foot לרגל שמאל, הולך עם הליכון. החזרתי אותו הביתה, בתחילה עם אחות צמודה וכעת עם מטפל. בשבוע הראשון לחזרתו, היה לו די קשה. הוא נפל פעמיים (ניסה ללכת בלי הליכון, התעקש לנסות לגרף עלים!!! בחצר) והיה די מדוכא, בנוסף לשפעת המשתןללת שהגיעה גם אליו. כבר ביום השני למחלה, היה שרוי בבלבול מוזר. המחלה עברה, ובלבול נשאר. הוא לא תמיד מזהה מקומות או אנשים, מתבלבל בסכומים, בשעות, בזמני יום ולילה, בכוון אליו יש ללכת (מתכוון לצאת החוצה והולך לשרותים במקום, למשל). בנוסף החלו דליפות שתן ליליות שהיו בהחלט בשליטה קודם לכן. האם זה דכאון ההכרה במצבו? ארוע נוסף (בעיקר בגלל הבלבול)? ומה קרה לשליטה בסוגרים פתאום? האם ניתן לצפות לשפור שוב לאחר ההרעה הזו במצב?

05/02/2005 | 19:04 | מאת: דר' דניאל גוטליב

האפשרות של אירוע נוסף תמיד קיימת לצערנו אבל חשוב גם לשול תופעות יותר הפיכות וברות טיפול מיידי כגון סבוכים זהומיים, תופעות לוואי תרופתיות או הפרעות מטבוליות (רמות מלחים לא תקינות) ולשם כך צריך לדאוג שאביך יבדק שוב על ידי רופא המשפחה שיחליט אילו בדיקות לבצע והאם להפנותו לרופא מומחה או לבדיקות מיוחדות. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי