תחילת לקיחת תרופה לירידה במשקל

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

05/03/2020 | 15:00 | מאת: שיר

שלום, אני בת 30 בריאה ובכושר טוב. ירדתי 13 קילו בכוחות עצמי וכעת נשארו לי כ10 קילו לרדת. הBMI שלי כעת 27.5 . שומרת על תזונה כושר והכל אבל לעתים מועדת ולכן כבר לא יורדת במשקל אלא נשארת יציבה כבר שנה. האם אני יכולה לקבל אישור לתרופות לירידה במשקל? מאוד הייתי רוצה לסיים עם עשרת הקילו הללו, אך חוששת שלא יאושר לי בגלל שאני בריאה וצעירה יחסית. האם עלי לבקש זאת מרופא משפחה?

שלום שיר, ההתוויה לטיפול תרופתי היא bmi 27 ומעלה עם מינימום גורם סיכון אחד (יתר לחץ דם, שומנים בדם, טרום סכרת וסכרת) או bmi 30 ומעלה ללא צורך בגורמי סיכון.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח