נגישות
נגישות

תהליך גידול אקסטרא-אקסיאלי דורלי פרונטלי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/10/2016 | 01:06 | מאת: שחף

שלום ד"ר, אני בת 44, סובלת כבר כמה זמן מכאבים בלסת שמאל (אזור שיניים תוחנות למעלה ולמטה, כאב חד, לעיתים צריבה חזקה בחניכיים, לעיתים תכופות אחרי אוכל). לאחר שלילת נושא שיניים, חניכיים וא.א.ג. הופניתי לנוירולוג (זה קרה גם לפני כשש שנים וחלף). בהתחלה הכאבים יוחסו לעובדה שאני נועלת לסתות. הופניתי לביצוע MRI, שתוצאותיו: "בדיקה בפרוטוקול טרגמינויס. עצבי טרגמינוס בגדר התקין. מודגם תהליך גידול אקסטראקסיאלי דורלי פרונטלי משמאל בקוטר 2 ס"מ עם האדרה הומוגנית בלי גודש מסביב שמאתאים למנינגיומה. הגידול נושק את ה- Superior Sagittal Sinus בלי לחסום אותה. פרט לכך מערכת החדרים, החריצים והציסטרנות בגדר התקין. מרקם המוח שמור. יתר הבדיקה בגדר התקין." כעת אני מופנית לנוירוכירורג "לצורך טיפול כירורגי לממצא המתואר". אודה להסבר מהו אותו הליך כירורגי הדרוש, באיזה סוג של ניתוח מדובר/כיצד מבוצע. כפי שציינתי, הכאבים בפנים היו גם בעבר בצד שמאל, כמו כן: לפני כ- 8 שנים ורטיגו. לפני כ- 18 שנה פציאליס בצד שמאל. האם האירועים קשורים לאותו גידול באזור זה? כרגע מטופלת בליריקה 75 מ"ג פעמיים ביום. הכאבים עומעמו כמעט לחלוטין, אך חשה את "ההתקפים" כלחץ חזק בשיניים שבא והולך. תודות מראש, שחף

לקריאה נוספת והעמקה

בקר טוב שחף, נא תשומת דעתך:התייחסותי מוגבלת לאי ראיית ההדמייה. 1.הגידול-מנינגיומה הוא גידול שפיר 2.מיקומו כלל איננו מסביר את הכאבים שבדיון. 3.מיקומו כלל איננו מסביר "ורטיגו" 4.מיקומו כלל אינכל נו מסביר "פציאליס" 5.ההחלטה על טפול בגידול צריכה להיות בסיוע ייעוץ נוירוכירורג,ללא כל תלות בכל שלושת הנ"ל. בברכה

30/10/2016 | 08:49 | מאת: שחף

בוקר טוב דר ותודה רבה על המענה המיידי! אכן לא ציפיתי לגלות גידול בחיפושיי אחר פתרון לכאבים והלחץ שלי עכשיו בשמים ;( אשמח להבין היכן זה בדיוק ממוקם, והאם נגיש במידה ויש צורך בהליך כירורגי (כלומר באיזו שיטה ניתוחית נהוג להגיע לגידולים באזור זה...). מודה לך מאוד שחף

מנהלי פורום נוירוכירורגיה