כיארי 1- פירוש ושאלה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/03/2016 | 13:44 | מאת: ולנטינה

שלום, רציתי לדעת מה זה "כיארי 1 קל" והאם זה יכול להיווצר עקב חבלת ראש? בנוסף, מה זה CHARI MALFORMATION? תודה רבה

בקר טוב ולנטינה, 1.צניחת שקדי המח הקטן מפתח בתחתית הגולגולת לכוון השדרה הצוארית. מתקיים בדרגות חומרה שונות. לעיתים יצירת לחץ על הקצה התחתון של המח המאורך ועל הקצה העליון של חוט השדרה הצוארי,אז נדרש ניתוח להקלתו. נדיר מאד קשר עם חבלת ראש: יתכן כסבוך קיצון ,לא מיידי שלה. 2.קבוצת מומים מולדים שאחד מיהם הוא קיארי 1 לעיל. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה