הפרעה בתחושה, נימול וכאבים עזים ברגליים - דחוף

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

25/05/2006 | 12:18 | מאת: קרן

בעלי בן 37 וחצי, במהלך השלושה חודשים האחרונים סובל מכאבים בכפות רגליים, המלווה בתחושת נימול, רדימות וחוסר תחושה. מרגיש בהליכה שהברכיים מתקפלות. בבדיקת EMG התגלה נוירופתיה קלה ברגליים בבוהן ובעקב דו צדדי . הרופאה הגדירה זאת כדלקת קלה בעצב. עבר בדיקות דם מקיפות: העמסת סוכרת, B6, סיטי מוח, US עורקי כליה וצוואר - הכל תקין. סובל מלחץ דם גבוה מטופל בכדורים (Normiten, tritace). וכן מטופל באספירין 325 על מנת לדלל דם שכן התגלה בלב פגם מולד. חשוב לציין שהסימפטומים של כאבי הרגליים וחוסר התחושה החלו בסמוך ללקיחת התרופות הללו. לאחרונה הופנה למעבדה נאורומוסוקלרית לבירור נוירופתי. אנא ייעוצך ואבחנתך לאור הפרטים. האם יש צורך בבדיקות נוספות? האם יש סיכוי ל- ALS שכן המכון הנאורומוסקולרי מתמחה במחלה זו?

תודה על פנייתך המפורטת השאלות שהועלו נמצאות בתחום הנוירולוגיה מומלץ להתייעץ בהתאם חשוב לציין כי נתיבי האבחון שפורטו בפנייה לגיטימיים,אולםהתחושה של מעידת ברכיים בהליכה -יתכן ומקורה בתהליך שבתוך תעלת השדרה:לכן יש לבצע דימות MRI לעמהש המתני והגבי כחלק מהאבחון המשלים בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה