כף רגל שמוטה - עקב פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/02/2013 | 15:26 | מאת: אני

שלום, עברתי ניתוח להוצאת הדיסק בL1/S1 עקב פריצת דיסק. בתחילת פריצת הדיסק היו כאבים קשים שחלפו לאחר מספר שעות, אולם לפני הניתוח החלה הרגל להירדם ואין ביכולתי להעמיס משקל על קצות האצבעות, דבר שגורם לצליעה וקושי בהליכה, כמו כן לא היה לי לפני הניתוח רפלקס אכילס. נותחתי להוצאת הדיסק כארבעה ימים לאחר שהחלו התסמינים. שאלותי: 1. כמה זמן לאחר הניתוח אני אמורה לחוש שיפור במצב הרגל הרדומה וביכולת להעמיס משקל על הרגל - כלומר ללכת בצורה רגילה, ואפילו אף לחזור לריצה? - כרגע חמישה ימים אחרי הניתוח, יש שיפור קל מאוד בהירדמות של הרגל, אבל עדיין אינני יכולה לדרוך עליה ועדיין אני מתקשה בהליכה בגלל כף הרגל שלא מתפקדת ( ולא בגלל הגב). 2. כמה זמן יקח עד להחלמה מלאה ? האם יש סיכוי שלא אצליח להחלים ונגזר עלי לצלוע כל החיים 3. מה באפשרותי לעשות כדי לשפר את סיכויי ? 4. האם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות על מנת לוודא את גודל הפגיעה? מתנצלת על כל השאלות, אבל יש לי ילד בן שישה חודשים בבית, והמחשבה שלא אוכל לתפקד בצורה נורמלית ( לרוץ אחריו , לטייל איתו), מטרידה אותי מאוד. תודה!

לאני שלום, שאלותיך מובנות מקומן-דיון מול המנתח המכיר מצבך המדוייק לקראת הנתוח,נתוני ההדמייה . יהיה צרך לבדקך עתה. עליו לשקל מצבך עתה לעומת המצב הטרום ניתוחי+להדריכך בהתאם. בברכה

17/02/2013 | 08:36 | מאת: אני

עד שאפגוש את המנתח בעוד כשבוע , מה מניסיונך סיכויי ההחלמה? חזרה למצב תקין, ותקופת הזמן?

מנהלי פורום נוירוכירורגיה