הידרוצפלוס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/11/2012 | 09:39 | מאת: שרון

שלום: נולדו לי שתי תינוקות בנים מהממים בחודש 7 לפני המועד לצערי עקב זיהום מי שפיר לבעיה הילד הבכור קיבל את כל המכה של הזיהום ומהתוצאה הזו גילו לו הידרוצפלוס ככה טוענים עכשיו אני מקווה מאד שהחסימה תפתח איך שהוא כי כולנו אופטימים גם הפרוספור שאצלו אנחנו מטופלים השאלה שלי היא כזו התינוק כל הזמן נחנק קשיים בנשימה המון המון ליחה קרה לא פעם ולא פעמיים שפשוט למשך כמה דקות אין לו אוויר ממש נהיה כחול ואנחנו עושים הכל בשביל שחס וחלילה לא יאבד הכרה הלכתי לבית חולים ואשפזתי את הילד בגלל זה הרופא הבכיר טוען שאין לו כלום וגם אם הוא נחנק אין סיכוי בעולם שיכול לאבד את הכרה שלו כשהוא נחנק השאלה שלי האם זה קשור איך שהוא ל הידרוצפלוס או שיש לו משהו בריאות והאם יכול להיות לו נזק מוחי עקב כל החוסר חמצן הזה? אני כבר עם אפס כוחות ומפחד חס וחלילה לאבד את הילד מצטער שהכל כתוב בבלאגן בלי נקודות פסיקים וכו' תודה מראש על המענה... אבא מיואש

לשרון שלום, הצגת הדברים ברורה. 1.לבעיית ההידרוצפלוס: הידרוצפלוס לא "נפתח " אף פעם. יתכן מצב של אי-צורך בנתוח עקב יצירה טבעית של איזון-שווי משקל בין חסימה חלקית של נקוז הנוזל המוחי=CSF לבין קצב יצירתו:במקרים אלה אין כורח בנתוח. התשובה במקרה הפרטי נתנת עי מעקב המומחה המטפל. 2.ארועי ה"חנק": חסר חמצן מתמשך גורם לנזק מוחי. מומלץ ייעוץ עם מומחה לטפול נמרץ בילדים להערכת חומרת הבעייה ולשקול האם נדרש טפול כלשהוא במניעת הישנות תכופה שלה. בברכה

10/11/2012 | 11:02 | מאת: שרון

הדימום נעלם והשאיר איתו קרשי דם זה מה שאמרו הרופאים ועקב כך נחסם הצינור של הנוזלים ואמרו שיש סיכוי שזה יסתדר מעצמו...

מנהלי פורום נוירוכירורגיה