מוזר

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/07/2006 | 13:10 | מאת: דוד

שלום רב ! אני בן 21 חייל משוחרר , בחודש האחרון לשירותי בצבא אובחנתי ע"י ההקב"ן הצבאי כסובל מחרדה ( האיבחון הגיע לאחר שהייתי מקבל פתאום דפיקות לב מואצות וקשיי נשימה - כשבהתקף החזק ביותר שולב גם יובש כבד מאוד בפה ) ! אומנם אובחנתי כסובל מחרדה אך מאז ומתמיד לא האמנתי כי זו בעייתי. מאז טופלתי בכדור הנקרא לוסטרל אך הוא לא עזר לתופעות שאדבר עליהם עכשיו : אני מרגיש פימפומים באוזן ימין , אני חש בכאבי ראש כל פעם בחלק אחר של המוח , יש לי מין כתם שחור שבא והולך וכאשר אני מסתכל עליו בראייה (כי הוא מופיע לי על מרקע הראיה שלי אז הכתם זז עם העיינים של לאותו הכיוון , ובסוף חולף) , יש לי קטעים שאני רואה רגיל דברים אך פתאום הם בעלי לובן מסויים , יש לי צפצופים באוזניים , ולפעמים הרגשת חום באוזן ימין (כאילו משהו פנימי מטפטף בפנים) , וכן אני מרגיש גם הרגשת שריפה לא נעימה באף מדי פעם . אני יודע שכל התופעות נשמעות היפוכונדריות למדי אך זו הרגשתי ומכאן אני מודאג ... אשמח לקבל תשובה בהקדם .......

לדוד שלום לא ברור מפנייתך האם לאורך השרות לא היו תופעות"חרדתיות" ורק לפני חדש הן הסתמנו? אבחון "חרדה "בגילך הצעיר הוא אבחון הטעון שלילת מחלה מוחית ו-או עינית אחרת(עפ"י תלונות שהזכרת) האם בוצעה בדיקה נוירולוגית ? האם עברת בדיקת דימות מוחי? האם נבדקת עי רופא עיניים מומחה? אם התשובה לכל או לחלק מהנ"ל שלילית-מומלץ לבצען אם התשובה חיובית(ולא היו ממצאים חולניים) עליך לפנות לטפול עי פסיכולוג קליני או ע"י פסיכיאטר בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה