פענוח MRI מוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/05/2010 | 18:11 | מאת: אלי

שלום רב האם ניתן להסביר בעברית פשוטה פענוח בדיקת MRI של ילד בן עשרה חודשים כרגע מטופל ב-DEXACORT 4.5MG *2 ליום להלן האבחנה כלשונה: בוצעה LP חלבון ותאין מונונוקלאום מוגבר בCSF DW,GAD+SE T1,FLAIR/T2 TSE T2:AX COR:T2/FLAIR,T2,FFE COR:SAG,T1 FFE+GAD הרחבה דיפוזיתשל חללי CFS אקםטרא אקסיאלייםעל פני קמורות המוח וחריצי המוח-בדרגה קלה פרנכימת המוח-בעלת מבנה תקין דפוס המיאלניזציה מתאים לגיל האדרת יתר קלה דיפוזית לפטומנינגיאלית-קרוב לוודאי משני ל-LP אותות כתמים גבוהים בT2 וFLAIR/ בחומר לבן מרכזי וסובקורטיקליבעיקר באזורים פריאוטו אוקסיפטלית דו צדדי, בספק גם פרונטלית. ללא הגבלה בדיפוזיה יתכן גם כתמי אותות גבוהיםבאספקט מדיאלי של הצרבלום,קטנים ב T2/FLAIR התמונה אינה אופינית לADEM אבחנה מבדלת:מחלה מטבולית,אנצפליטיס בסבירות נמוכה יותר מומלצת בדיקת ביקורת לפי קליניקה משהויכול לעזור לתרגם זה?

לאלי ערב טוב פנייתך נתונה בתחום הנוירולגיה הפדיאטרית אנא פנה בהתאם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה