הירדמות וכאבים בגפיים וחצי-פנים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/02/2010 | 19:16 | מאת: איירין

שלום, לפני כחצי שנה התחיל לבעלי נימול בזרת וחצי קמיצה ביד שמאל. שלושה חודשים לאחר מכן הופיעו אותן תופעות ביד ימין, שאובחנו אצל נוירולוג כ-demyelination על ידי בדיקת EMG. לאחרונה הופיעה הירדמות בחצי השמאלי של הפנים ויתכן אף היחלשות בשמיעה באוזן השמאלית. בדיקת MRI מוח לא העלתה סימנים מחשידים(נוירולוגיים, גידול, שבץ).בדיקת דם שנעשתה לפני כשבוע הראתה B-12 ברמה 172 (כשהטווח הנורמלי 200-1100, אנחנו בארה"ב) ו-methylmalonic acid הוא בתווך הנורמה (262, כאשר הנורמה היא 87-318). באותה בדיקת דם כל הערכים האחרים תקינים ללא סימני אנמניה (Megaloblastic). בדיקת דם שנערכה לפני כחודש הראתה ערכים על הגבול הגבוה של טריגליצרידים וHDL נמוך, אך כל הערים האחרים תקינים. על סמך בדיקת הדם, רופא המשפחה והנוירולוג החליטו שבעלי סובל מ-B-12 deficiency. כטיפול הוא קיבל זריקת B-12 1000 mcg, שנראה כי שיפרה את כל הסימפטומים לאחר יום, אך כעבור 4 ימים כל הסימפטומים חזרו ואף חלה הרעה בהרדמות בחצי הפנים. זאת למרות נטילת תוסף B-12. לאחר הזריקה השניה אתמול חל שוב שיפור בסימפטמים אולם הנימול בפנים ממשיך (למרות שהוטב מעט). שאלותי הם: 1) האם האבחון של חוסר B-12 מוצדק לאור העובדה שלא נבדק Homocysteine, בדיקת MMA נורמלית ורק ה-B-12 נמוך? 2) האם יכול להיות שה-B-12 הנמוך הוא רק סימפטום של בעיה אחרת המוסתרת ע"י העלאה דראסטית של רמות הויטמין, ומתאפיינת ע"י היתדרדרות לאחר מספר ימים? תודה מראש על התגובה.

24/02/2010 | 19:32 | מאת: איירין

לאיירין שלום הנושא שהועלה בפנייתך נמצא בתחום ההתמחות הנוירולוגית אנא היוועצי בהתאם בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה