ct מח הסבר

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/05/2006 | 19:50 | מאת: יעקב

לד"ר ולד שלום. אנא הסבר לממצאי ct 1.מיבנה תקין שלארובת העיניים, בסיס גולגולת והפרמידות. 2.התעבותריריתחלקית בחלק הקדמי של התאים האתמואידלים מצד ימין. 3.מתחת הטנטוריום:פרנכימה וחדר רביעי שמורים. 4.מעל הטנטוריום:פרנכימה וחדרים שמורים, הסדייתויות טרשתיות בקרוטידים הקברנוזים. 5.ליפומה קטנה בגוף הקורפוס קלוזום שאורכה כ-8מ"מ. 6.קלבריה שמורה.

3 ממצאים טעונים הסבר: ליפומה בגוף הקורפוס קלוסום-תהליך שפיר בגוף ה"קורה"-אבר המחבר מחצית המח הגדול הימני למחציתו השמאלית:טעון בשלב זה מעקב דימותי. הסתיידויות טרשתיות בקרוטידים קברנוזים-כפי שנכתב,בעורקי התרדמה לאחר שחדרו לתוך הגת החלולה(אבר תוך גולגלתי).במידה ויש תלןנןת מלוות יש להיוועץ בנוירולוג. הממצא בסינוסים אטמואידלים הינו חוץ מוחי וטעון ייעוץ מומחה אף אוזן וגרון. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה