שאלות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/05/2006 | 15:16 | מאת: תי

שלום , מזה כחודשיים פתאום קצות אצבעות ידיי התנפחו כאילו יש לי בלוקים כבדים שם וגם מהכתף לכל היד הרגשת נימול וחוסר תחושה , נאמר לי שמה שיש לי ביד זוהי בצקת. ונשלחתי לבדיקות דם א מ ג ועוד , אבל איזה בדיקה אפשר לעשות כדי לדעת שזה לא פקקת וורידים ? או טרשת נפוצה ? איזה בדיקות יכולות לשלול את המחלות האלה ? והאם יש תרופה לבצקת בכפות ידיים ? כי בנתים לא נתנו לי כלום עד בירור העינין . {כשאני קוראת על פקקת וטרשת ניראה לי כאילו יש לי את סימניי הטרשת } הודה לתשובה

15/05/2006 | 14:50 | מאת: תי

הסיבות לבצקת כפות ידיים רבות ועיקרן אינן בתחום התמחותנו לדוגמא מצב לאחר חבלה, בעיות עור, הפרעות קרישה מולדות או נרכשות הגורמות לפקקת ורידים (אבחנה ע"י בדיקת דופלר ורידים או צינתור ורידי), סינדרום מוצא ביח"ז (Thoracic outlet Syndrome) וכו'.פגיעות עצביות המערבות את מע' העצבים האוטונומית דוגמת RSD- reflex Sympathetic Dstrophy. מקרים מסוימים של לחץ על שורשי חוט שדרה צוארי בהם אנו מטפלים , טראומה או מחלה של עצבים פריפריים יכולה גם כן לגרום לבצקת כפות ידיים ואצבעות הטיפול תלוי כמובן בסיבה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה