ילדה בת 9 עם כאבי ראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/05/2006 | 16:47 | מאת: יולה

ביתי בת ה 9 חווה כאבי ראש חזקים המופיעים פתאום ביחד עם בחילות ולפעמים הקאות, דופק גבוה וצבע פניה הופך לצהוב. לפעמים הכאבים נעלמים כלעומת שבאו לאחד כמה שעות שינה ולפעמים עם נורופן ילדים או אקמול, בזמן האחרון הדחיפות היא של פעם בשבועיים, יש לציין שאנח גרים בעיר בגובה של 2700 מטר מעל לפני הים (כמובן לא בישראל). כאבי ראש ובחילות אני זוכרת אצלה מגיל 3 בערך עם תדירות של פעם בכמה חודשים אבל לאחרונה זה התגבר. מהיא המלצתכם והאם יש מישהו שאנחנו יכולים לפנות אליו בהגיעינו לביקור בעוד חודש שהוא מומחה בנושא? תודה

הסיפור נשמע כמו מיגרנה (כאב ראש וסקולרי) היכולה להתחיל בילדים כבר מגיל שנתיים אולם יש לשלול קודם לכן סיבות "כבדות" יותר כמו הידרוצפלוס, מומים וסקולריים וכו' ע"י הדמייה. לצורך כך ניתן לראותה במסגרת נוירולוג ילדים או במרפאה נוירוכירורגית (כמו אצלנו בבי"ח אסותא). בעניין אבחנת המיגרנה מעניין לדעת אם בגובה פני הים ישנו שינוי בתדירות או עוצמת ההתקפים.

13/05/2006 | 22:55 | מאת: יולה

כן, בישראל יש שינוי משמעותי בהתקפים המרווחים בינהם גדולים לפי מה שזכור לנו . גם בחופשה האחרונה היתה פעם אחת של כאבי ראש כשכאן יש הרבה יותר במהלך חודש. תודה על המידע. האם צריך כבר עכשיו לקבוע תור באסותא או שנגיע לישראל לחופשה?

מנהלי פורום נוירוכירורגיה