ד"ר שלום רב - לחץ בחוט השדרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/10/2020 | 03:49 | מאת: לינדה

בת 38 ברקע בעיות עמ"ש צווארי (בעבר ניתוח דיסקוטומי c5c6) בשנתיים האחרונות שוב כאבי צוואר המקרונים לידיים, בוצע גם ניתוח התעלה הקרפלית ביד ימין (שמאוד החמיר ובדיעבד כנראה והכאב היה קשור לצוואר, ולא היה בכך צורך) פנייתי הפעם היא בכדי לשאול האם תזוזה של הבוהן ברגל מעצמה יכולה להעיד על החמרה כלשהי? הבוהן פשוט זזה מעצמה - בתחילה היה קורה פעם בשבוע ואז עלה ל 5 פעמים ביום, ואז הופסק לגמרי ועתה שוב זה חזר... האם יכול להעיד על החמרה כלשהי בצוואר? mri צווארי אחרון בוצע לפני כשנה וחצי ושם בין הייתר נכתב על קרע באנולוס, בקע דיסק וכן לחץ קל על חוט השדרה בעיקר מימין - הבוהן שזזה ללא שליטה זה דווקא ברגל שמאל... כאבי הצוואר והיד הוחמרו משמעותית, ייתכן כי ישנה פגיעה משמעותית יותר בחוט השדרה והיא שגורמת לתזוזה בלתי נשלטת של הבוהן ברגל. אני דיי אדישה למצב אך חוששת שבסוף יהיה נזק בלתי הפיך... אודה לתשובתך, יום טוב, לינדה

בוקר טוב לינדה, *אין קשר בין תזוזות בהן כף רגל שמאל לבין מצבך הצווארי-חוטי: מתהבש ייעוץ נוירולוג עם בירור מאבחן סיבתי בהתאם להתרשמותו ולממצאי בדיקתו *מצבך הצווארי ותסמיניו כיום: קיום לחץ על חוט השדרה הוא מצב לא תקין כמובן,שמתקדם באיטיות ופוגע בתפקןד החוט+עצבים שיוצאים ממנו, לידיים למשל. מתבקשת בדיקת המנתח אן מומחה במקצועו,קרוב לודאי עם הדמיית MRI מעדכנת ודיון בהמשך הטיפול הצווארי. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה