צירוף של אוטם מוחי עם שטף דם

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/10/2020 | 17:00 | מאת: נועה

באיזה סבירות מוצאים אוטם חריף בתלמוס, סגור כל הדם לא נבקע וכו', ומיד אחריו דימום מפושט באונה אחת, עד מצב בלתי הפיך בדימום עצמו, אין כל התבקעות של כלי הדם עם האוטם או אחר בהדמיה, השאלה שלי עד כמה זה צירוף נדיר, מבחינת התרחשות שאין לה סיבה חיצונית כלשהיא, כגון פגיעה בראש או נפילה או זעזוע? ממה יכול לנבוע צירוף משולב כזה, שטף דם ללא מקור נראה בהדמיה מעיד בד"כ על איזה סוג של סיבה אפשרית? אוטם לכשעצמו יכול להוביל לשטף דם ללא סיבה חיצונית? ושאלה נוספת לגבי אילו סימנים אמורים להופיע במצב כזה, התדרדרות מהירה במצה ההכרה? פגיעה בדבור? תודה

עב טוב נועה, שאלתך בתחום המומחיות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תןאם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה