רדיוכרורגיה למנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/09/2020 | 23:39 | מאת: סוזי

שלום, בעלי עבר הקרנות מסוג רדיוכרורגיה 28 פעמים בהדסה עין כרם .הוא עבר ניתוח להסרת מנינגיומה מכנף הספנואיד אך בגלל שנותרו שאריות והן החלו לצמוח הוא הופנה להקנות הטיפול משלים.מהם סיכויי ההצלחה בגידולים מסוג זה? מה הסיכויים שחלילה יצמחו גידולים משניים או שהגידול עצמו יהפוך להיות ממאיר?

לילה טוב סוזי •הגדרת הצלחה:הפסקת צמיחת השארית ,לא העלמותה. • הסיכוי לצמיחת גידולים משניים באיזור-נמוך מאד • הסיכוי להתממארות-נמוך מאד בברכה

27/09/2020 | 09:12 | מאת: סוזי

תודה רבה על המענה המהיר, אני מבקשת לחדד את השאלה לגבי ההצלחה של הטיפול,במנינגיומה דרגה 1 מהם אחוזי ההצלחה בעצירת הגידול ומה עושים אם זה לא הקרנות לא מצליחות לעצור?

בוקר טוב, אינני סבור שיש צורך לחדד התשובה לשאלתך, דהיינו: הטיפול העדיף עתה הוא רדיוכירורגי סיכוי הצלחתו גבוה מאד. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה