פענוח בדיקת mri והמשך בדיקה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/08/2020 | 22:49 | מאת: שלומי

שלום רב, הייתי בבדיקת שגרתית mri אפלפסיה , למרות שאני שנים כבר ללא התקפים כי אני מאוזן תרופתית . mri ראשון היה תוצאה שבה נכתב . "מוקד היפראינטנסי ברצפי T2 ,ללא האדרה ברורה, במיקום אקסטרה-קונלי , באספקט המדיאלי של הארובה הימנית, לטרלי לשריר הרקטוס ולשריר האובליק העליון, - המנגיומה? אחר? להדמיה מכוונת. ממדים 5.0*5.0 ס"מ" כעבור שבוע נשלחתי דרך הנירולוגית לעוד mri orbital/ עיינים והתוצאה היתה - ממצאים מוקד קטן היפראינטנסי ברצפי T2 ,איזואינטנסי ברצף T1 , ,במיקום אקסטרה-קונלי , באספקט המדיאלי של הארובה הימנית, לטרלי לשריר הרקטוס ולשריר האובליק העליון, .מ"ס 0.4*0.5 ממדים אבחנה מבדלת כוללת אפשרות של המנגיומה, אולם קיימת אפשרות גם של תהליך נאופלסטי. לסיכום: הבדיקה תת אופטימלית ללא הזרקה של חומר ניגוד. מוקד קטן בעל מאפיינים כמפורט במיקום אקסטרה-קונלי , באספקט המדיאלי של הארובה הימנית. אבחנה מבדלת כוללת אפשרות של המנגיומה, אולם קיימת אפשרות גם של תהליך נאופלסטי . להתייחסות קלינית פתולוגית, המשך בירור ומעקב בהתאם. השאלה שלי עד כמה יש לי לדאוג ועד כמה זה יכול להשפיע עלי בהמשך. ויש אפשרות שהמנגיומה זה מה שיכול לגרום להתקפים אפילפסים תודה על התשובה

ערב טוב שלומי, ברור שהממצא בארתוב העין איננו הגורם לאפילפסיה ומומלץ להמשיד באבחון נוירולוגי סיבתי בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה