התלבטות באשר לצורך ב MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/08/2020 | 23:33 | מאת: הגר

אימי בת 85, ביצעה סיטי ראש ונמצא תהליך היפודנסי, קוטר 9 מ"מ עם הסתיידות בתוכו. הרופאה הפנתה אותה ל MRI והשאלה שלי הינה- מה תיתן בדיקת MRI? מה מחפשים לשלול? מה עלולים למצוא? כל זאת בהנחה שלא תרצה לעבור הליך פולשני. תודה

בוקר טוב הגר, כדי לאפשר מענה לשאלתך אנא השלימי מידע: 1.האם ה-CT כלל הזרקת חומר ניגוד לוריד? 2.מה היתה סיבת ביצועו? אתייחס.

19/08/2020 | 21:28 | מאת: הגר

הי, בתשובה לשאלות ההבהרה- הסיטי בוצע ללא חומר ניגוד והרופאה ביקשה לבדוק חשד ל NPH. ה NPH נשלל והתוצאה שנצפתה מתוארת לעיל. השאלה שוב- מה התכלית המעשית של ביצוע MRI ? תודה

ערב טוב הגר, תודה על השלמת המידע. הממצא חסר חשיבות,איננו טעון ניתוח או שיקול האם לנתח איננו טעון טיפול אחר אין סיבה קונקרטית לבצוע MRI

20/08/2020 | 12:47 | מאת: הגר

רב תודות

מנהלי פורום נוירוכירורגיה