כיארי 1.5 תוצאות הmri

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/08/2020 | 12:59 | מאת: תומר

שלום רב, בmri אקראי לצורך בדיקת גדילה התגלה כיארי 1.5 + סריקנקס משמעותי מצ"ב קובץ עם תוצאות mri הילדה בת 5 ולא סובלת מסימפטומים בשניידר הציעו באופן חד משמעי ניתוח בשיטה של פתיחת דורה טונסילוקמי באיכלוב באופן חד משמעי ניתוח foramen magnum decompression בשניידר השיטה היא פולשנית יותר אך לטענתם בסבירות גבוהה שהסרינקס ישתפר ולא נצטרך התערבות ניתוחית נוספת בגלל הפתיחה של הקרומים ומעיכת הטונסילות באיכלוב מעדיפים ללכת מהקל אל הקשה ומצד שני על כך שליש עד 40 אחוז מהילדים עם סירינקס יצטרכו לעשות ניתוח להתקנת שנט ( נקז ) שהוא אם אני מבין נכון ניתוח מסוכן יותר ? האם אתה מכיר את 2 השיטות ? מה לדעתך השיטה הנכונה יותר ? האם יש הגיון להציע מלכתחילה ניתוח פולשני יותר בשביל למנוע ניתוח נוסף בעתיד והאם ממה שאתה מבין אכן השיטה של פתיחת הדורה תסייע לשחרר את הסירנקס מה קורה בעולם מבחינה ניתוחית ? האם יש משמעות לזה שזה כיארי 1.5 מבחינת סוג הניתוח ? תודה מראש

לתומר שלום, הבעייה ברורה. יש לי נסיון אישי רב בבצוע 2 הגישות הניתוחיות שהזכרת. כמוכן,שמשתי במשך כ-20 שנה יועץ לבית חולים אלין בירושלים=בית חולים ייעודי לטפול במומים מולדים במח ובחוט השדרה בילדים: שמשתי כמנתח עבור בית החולים. *הייעוץ הנכון לדעתי הוא לראות את בתך,לבדוק אותה,לעיין ב-MRI ולהמליץ בהתאם. *יש מצבים בהם הבדיקה הנוירולוגית איננה לגמרי תקינה בהיבטים מסויימים למרות שהילדה כלל אינה מתלוננת והגילוי של ה-CHIARI היה אקראי. *CHIARI 1.5 המשמעות היא צניחה של שקשי המוחון מתחת לנקב הגדול בתחתית הגולגולת לעומק 1.5 ס"מ: כאשר קיים SYRINGS ברור שהצניחה משמעותית וגורמת לחץ על הקצה העליון של חוט השדרה הצווארי, לכן המספר 1.5 ס"מ כבר לא משנה כשלעצמו. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה