כיארי מח האם באמת?והאם הוא הסיבה לכאב לנמל לדקירות?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/07/2020 | 14:24 | מאת: ט

שלום דר בת 49 תמיד העה כאב גב מותני בזמן מאמץ רב בלבד ושכמות תפוסות. מזה שנתיים לאחר טיפול עיסוי שארך 5 ד וכאב לי קמתי לפתע עם נימול ברגל ימין ובשני הכפות רגליים וברך ימין כאבה מאד והייתה מעט נפוחה אחכ היתה הטבה עם ברקסין על כל הדקירות ברגליים ובה גם ואז מדי פען בברך יש קליקים ודקיאות מאחורי הברך. עברתי המון אמאראי בכל השדרה מח וברך .בברך יש פליקה יש ציסטה גנגליונית,נמצאו בלטי דיסקים במןתני צווארי שלוחצים קצת ומתון על השק. נמצא בצווארי הנמכת חוליות,מח תקין רק בלי ח.ניגוד כי חששתי, איאמגי מצאו רדיקלופתיה קלה במוצני וצווארי.כל זה לא הסביר להם למה הנימול למרות שאני קוראת ומבינה שבלטים כן גורמים לנמל.השכמות שתמיד היו תפוסים שנים החמיר וגם כאב מאחוריהם לכיוון גב.נוירוכירורג חשד בכיארי מח על סמך האמאראי למרות שבפענוחים לא היה רשום.נאמר בסוף כי הכיארי לא מתאים לכיארי 1 וההתמונה גבולית.עשיתי בדיקות של בריום אאג ודום נשימה ועיניים לכיארי ויצא רק דום קל.לא ישנה טוב שנים כבר.שאלתי אליך דר כי מאד לא רגועה האם בכל זאת יש לי כיארי לפני מה שאני מתארת? לא הרגשתי שהכל באמת כך ושזה גבולי רק.מה דעתך?בבדיקת נחושת שנורולגית שעוקבת אחריי יצא 160 במכון כבד עשו בדיקות נוספות ושחררו שאין כלום.מה דעתך?האם תוכל להמליץ לי על נוירוכירוג אנושי מקצועי לפנות אליו אפילו בפרטי בנושא כיארי ובכלל?והאם אליך אפשר?יש לציין כי הנמל בהטבה אבל יש קצת הכאב בשכמות ומאחוריהן בא והולך עשיתי םיסיותרפיות,והברך עם דקירות םתאומיות מאחור.

ערב טוב, אשמח לראות אותך לבדוק אותך ולעיין בבדיקות ההדמייה כדי לענות לשאלותיך הענייניות ולהמליץ על טיפול כפי שישתמע בברכה

24/07/2020 | 23:29 | מאת: ט

קודם תודה על המענה דר,שנית לדעתך יש לי כיארי שמצריך טיפול?מודאגת מאד

נא עייני בתשובתי לפנייתך המקורית.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה