שאלה פענוח בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/04/2020 | 19:40 | מאת: מישהו

שלום לאחר תלונה על עקצוצים בפנים נשלחתי ל CT ובין היתר התוצאה אומרת: "לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת אי-סדירות קלה במילוי של סינוס סגיטלי עליון ייתכן וריאנט מבנה". פרט לכך הכל תקין. מה מדובר? תודה!

ערב טוב, •הממצא המתואר חסר חשיבות תפקודית מוחית •הוא איננו מסביר את תלונותיך •דיון במקטע חלקי מממצאי הדמייה איננו מומלץ ויכול אף להטעות

30/04/2020 | 20:35 | מאת: מישהו

תודה! זה כל תוצאות הבדיקה: בקדמת אונה טמפורלית משמאל מודגם ממצא אקסטרה-אקסיאלי בצפיפות שקרובה לנוזל ספינלי ממדף 3 ס"מ על 1.2 ס"מ. במקום ראשון יכול להתאים לציסטה ארכנואידלית קטנה ללא עדות לאפקט מסה משמעותי על מוח הסמוך .לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת אי-סדירות קלה במילוי של סינוס סגיטלי עליון ייתכן וריאנט מבנה.ללא עדות לממצא פתולוגי מוקדי במוח.ללא עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד.ללא עדות לסימני לחץ או אפקט מסה.חדרי המוח והחללים התת עכבישיים ברוחב תקין. מבנה גרמי תקין. המבנים שנכללו בסריקה כולל ארובות, מערות פנים, המעבר הקרניו-צרוויקלי והרקמו הרכות- ללא ממצא מיוחד. התרשמות:ללא עדות לממצא פתלוגי מקודי או האדרה פתלוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגם ממצא שיכול להתאים לציסטה ארכנואידלית באספקט קדמי של אונה טמפורלית משמאל. מודגמת אי-סדירות במילוי סינוס סגיטלי עליון ייתכן וריאנט מבנה. מומלץ לשקול קורלציה לבדיקת MRI מוח להשלמת בירור.המשך מעקב נוירולוג.

בוקר טוב, תודה. מומלץ המשך בירור מאבחן בסיוע נוירולוג לסיבת תחושות העקצוץ בפנים. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה