ציסטה בבלוטת האיצטרובל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/04/2020 | 22:21 | מאת: Lidor

היי, אני כרגע גרה בחו״ל (אנגליה). לפני כשלושה שבועות חוויתי מעין הבזקי אור בעין ימין עם טשטוש לכ10-15 דק. ללא כאבי ראש. עשו לי בדיקת עיניים שיצאה תקינה וכן MRI (ללא הזרקת חומר ניגוד- לא יודעת אם כי מדובר במכונות חדישות יותר או כי פשוט ככה מבצעים את הבדיקות כאן). רופאת המשפחה התקשרה אליי לאחר שנשלחו אליה התוצאות ואמרה שהבדיקה יצאה תקינה, אך מצאו ציסטה בבלוטת האיצטרובל בגודל של 1 סמ ולא ככ ידעה לענות לי על השאלות שלי. מחיפוש באינטרנט הבנתי שלרוב זה מולד, אבל מאוד חוששת. האם זה שכיח? האם אכן ניתן לאשש שמדובר בציסטה ולא במשהו אחר גם לא הוזרק חומר ניגוד? האם קיימת אפשרות שהציסטה תיעלם? והאם זה קשור לחוסר איזון הורמונלי? תודה מראש על התשובה.

בוקר טוב לידור, *ראשית חשוב לציין שאין קשר כלשהו בין הארוע שחוית לבין קיום הציסטה בבלוטת האיצטרובל. לכן רצוי לברר את סיבתה בסיוע יועץ נוירואופטלמולוג (תת התמחות של רפואת עיניים) *ציסטה בבלוטת האיצטרובל הינה ברב המקרים ממצא מולד,שאיננו טעון טיפול ניתוחי ו-או כל טיפול אחר. היא איננה צפוייה להעלם. *המעקב המומלץ: MRI עוקב,ללא ועם חומר ניגוד בעוד 6 חדשים:אם אוששה אבחנת ציסטה-אין צורך במעקב נוסף. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה