הקרנות fsr לגידול מסוג מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/01/2020 | 16:20 | מאת: ורדה

שלום רב,בעלי התחיל טיפולי הקרנות מסוג fsr בהדסה עין כרם לטיפול בשאריות גידול מנינגיומה בכנף הספנואיד דרגה 1 שנותרו אחרי ניתוח לפני שלוש שנים. האם כתוצאה מההקרנות עלול חלילה להתרחש מצב שבו הגידול הופך משפיר לממאיר? מהם סיכויי ההצלחה של טיפול מסוג זה בציבור הצמיחה של גידול מסוג זה? ומהן תופעות הלוואי הצפויות מטיפול זה?תודה רבה.

לורדה בוקר טוב, הקרנות FSR בדומה לכל פעולה ניתוחית דורשות דיון מרווח מאד : *עליו לכלול הגדרה:מהי הצלחת הטיפול? *מה סיכויי השגת הצלחה זאת? *מהם סיבוכי הטפול האפשריים בזמן הקרוב *האם יתכן סיבוך מאוחר של יצירת גידול חדש בעקבות הטיפול לאחר שנים,ואיזה גידול הוא עשוי להיות *תופעות הלוואי האפשריות לטיפול עתה דיון זה חייב להיות חזיתי מול הרדיוכירורג האחראי לטיפול בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה