האם נוירוכירורג מומחה יכול להדיע להבחנה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/01/2020 | 12:25 | מאת: משה

היי דוקטור האם נוירוכירורג מומחה יכול להגיע להבחנה מלהסתכל על הדיסק מכיוון שהרדיולוג לא בטוח אם זה גידול אסטרוציטומה או קורטיקל דיספלזיה. והשאלה שנייה האם אפשר לעשות ביופסה לממצא של 13 ממ באונה ימנית תודה רבה

שלום משה, *אפשרי עם עיון בדיסק ההדמייה בהנחה שבוצעה טכנית כמתבקש. *אפשר לבצע ביופסיה לממצא המתואר בגודל המתואר. בברכה

06/01/2020 | 12:46 | מאת: משה

דוקטור אני יותר ממודה לך עוד משהו קטן במחילה .. שרשום בפענוח שלmriעםmrs חשד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה אולם יכול להתאים גם ל קורטיקל דיספלזיה. בעצם שמדגישים ככה ואומרים חשד לגליומה זה בעצם ההבחנה הקרובה יותר למציאות ? כי באותה מידה יכלו לרשום גם הפוך לדוגמה חשד ל קורטיקל דיספלזיה אולם מתאים גם לגליומה ..?

למשה, שאלותיך ברורות. הנושא איננו מתאים לדיון וירטואלי אשמח להאיר,להבהיר ולהדריך המשך טיפול בפגישת ייעוץ ייעודית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה