סכמה בסחרחורת ורטיגו מלווה בחולשה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/12/2019 | 20:19 | מאת: אורי

יד לי סחרחורת ורטיגו,בשינוי תנוחה בשכיבה, ובמעבר משכיבה לישיבה, שזה הכי קשה ומעבר לעמידה. לא בעמידה ולא בישיבה בלי שינוי תנועה, כבר יומיים הכי חמור בבוקר. הבעיה שאני מרגיש מבובל וטשטוש בעין ימין. אני לא נבהל נותן לזה לעבור. היו לי דקירות באצבעות הידיים וחולשה קלה בידיים. שאלתי האם יתכן שיש ורטיגו 3 ימים, שזה על בסיס חמור ולא רגיל, כלומר ארוע מוחי קל כמו שטף דם, דמם מוחי, כאשר ורטיגו נמשך כמה ימים זה בד"כ עניין של האוזן. ולא שבץ מוחי. Ct, או שיש שבץ מוחי קל שעושה ורטיגו בלי שנוכל לדעת, ורק שהתסמינים מסתבכים מגלים שהיה שבץ קל. איך נדע?

בוקר טוב אורי, *עפ"י התאור סביר שמדובר במערכת וסטיבולרית של האוזן הפנימית. *לדעת- פירושו להבדק עי מומחה אף-אוזן וגרון ועפ"י התרשמותו-יתכן שגם עי נוירולוג בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה