התפתחות של שבץ איכסמי ושבץ המורגי בבת אחת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/11/2019 | 18:56 | מאת: איתן

בבדיקות ההדמיה, עם הופעת התסמינים הראשונים של בעיה בראיה, לא רואה צד אחד, לא אובחן דבר. לאחר 12 שעות צלצלו מבית חולים ואמרו שהיתה טעות בפענוח ויש אוטם חריף. בלילה התפתח דמם סבדרולי קשה, נראה בהדמיה בלילה שאחרי. איך יתכן שבהדמיה הראשונה לא נמצא דבר, ותוך קצת יותר מ24 שעות נוצר דמם מוחי חמור ומוחלט, במקביל לאוטם החריף. זה מצב שניתן להסביר אותו? צויין שאין הסבר למקור הדמם המוחי בכלל. פתאום זה הופיע, ללא כל סימני פגיעה מוחיים. העדר הסבר כלשהו, לא נותן לי מנוחה,( המוות התרחש תוך סמן לא רב כפי שבוודאי ניתן להבין מדברי.) מחוסר הבנה מקצועי וכמובן לא הכרות עם התחום. הייתי רק מבקש איזה נקודות הבנה, כיצד מתרחש מצב כזה. בהערכה רבה לתשובתך.

לאיתן ערב טוב, אפשרי. יש לעיין בהדמיות כדי לאפשר הבנה שתאיר את התרחיש. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה