אחרי mri מוח בבקשה קצת הסבר לחוץ מאוד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/11/2019 | 11:03 | מאת: רועי

היי אני אחרי mri מוח בגלל סחרחורות קשות שהייתי מושפז עקב זה .... קיבלתי את התוצרות עכשיו. בבקשה קצת הסבר איני מבין מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. בקדמת האונה הטמפורלית מימין קדמית ולטרלית להיפוקמפוס נראה מוקד אות גבוה ברצפי FLAIR ונמוך ברצפי T1 ומקבל האדרה מוקדית עד פוקאלית עדינה לאחר הזרקת גדוליניום. אין עדות למוקדי אות חריג או מוקדי האדרה נוספים. האזור לא מוגבל בדיפוזיה ולא מכיל תוצרי פירוק דם. מבנה הגומה האחורית תקין. החזר אות תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים הראשיים. מעבר קרניוצרביקלי חופשי. אוורור תקין של מערות הפנים ותאי המסטואיד. לסיכום: מוקד אות חריג קורטקלי ותת קורטקלי בקדמת האונה הטמפורלי מימין המקבל האדרה קלושה לאחר הזרקת גדוליניום, טיב הממצא לא לחלוטין ברור, דרוש המשך בירור. הנבדקת תופנה לבירור במסגרת אשפוז.

לרועי שלום, מדובר בממצא חורג מהתקין בקדמת אונת הרקה מימין. יש לקבל ממך מפרט תסמיני מלא,לבדוק אותך ולעיין בהדמיית ה-MRI כדי לאפשר התייחסות למהותו ו-או לטפול המתבקש כפי שישתמע. בברכה

17/11/2019 | 12:15 | מאת: רועי

אז דוקטור זה יכול חהיות כמו סרטן או טרשת נגיד ?סיטי יצא תקין בעבר

לרועי, *אם CT בעבר נעשה ללא שהוזרק חומר ניגוד לוריד-הרי שפענוחו כתקין איננו בהכרח נכון *אינני מפרש ממצאי בדיקה עפ"י מפענח שראה את ההדמייה לעומתי-שלא ראיתיה. בברכה

17/11/2019 | 12:27 | מאת: רועי

אני מבין דוקטור .. ותודה על התייחסות שלך סיטי נעשה עם זריקת חומר לווריד אבל בכל זאת נשלחתי לאמ אר אי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה