הסבר לפענוח CT ראש. בת 62, חולת סרטן שד עם פיזור משני בכבד ובעצמות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/11/2019 | 15:41 | מאת: פנינה

ט.מ של הראש לפני ולאחר הזרקת ח.נ. סיבת הפניה: בירור לא קיימת במערכת בדיקה קודמת לצורך השוואה ממצאים: בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע. הציסטרנות הבזליות והמרווחים התת-עכבישיים ללא סטיות. האוכף הטורקי הגרמי, הפירמידות ותעלות השמע הפנימיות הגרמיות במימדים תקינים. בחתכים העל טנטוריאלים הודגמו הגרעינים הבזאליים, הקופסית הפנימית והטלמוס ללא סטיות. החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים בגודל יחסי ומיקום תקינים. קו האמצע שמור ואין עדות לאפקט מסה. הודגמה הבלטה של מרכיבי החלל התת עכבישי והציסטרנות הבזליות. לא הודגם דמם אינטרה או אקסטרה אקסיאלי. לא עדות להעשרה פתולוגית לאחר הזרקת ח.נ. שינויים טרשתיים בעורקים התוך גולגולתיים. בסריקת עצמות הגולגולת נצפו מערות המצח, מערות הלסת, המערות הספנואידליות ותאי האטמואיד ללא סטיות. אוורור תקין של תאי המסטואיד. מבנה גרמי תקין. לסיכום: כמתואר

לפנינה ערב טוב, *אין בפענוח המצורף עדות לגרורות מוחיות *אין בו גם ממצאים חורגים מהתקין,למעט במשפט"הבלטת החלל התת עכבישי,וגו' נושא זה נתון בתחום המומחיות הנוירולוגית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה