מיגרנות וזעזוע מוח - המשך טיפול

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

25/09/2019 | 22:14 | מאת: מעיין

שלום רב, בת 39. לפני כשנה נפל עליי חפץ כבד וכתוצאה מכך סבלתי מזעזוע מוח. ללא אובדן הכרה. סבלתי מבחילות, סחרחורות וכאבי ראש במשך חודשים ארוכים. בהמשך התגלו בלטי דיסק, סבלתי מורטיגו חמור ומיגרנות. אני סובלת כיום ממיגרנות קשות, תחושה של עין תפוסה, במהלך כל החודש.( לפחות שבועיים מתוך החודש) חשבתי שזה קשור למחזור החודשי, אבל אני רואה שאין עקביות של המיגרנות. יש שבועות של רגיעה ואז התפרצות נוספת של מיגרנות אינטנסיביות. ב MRI עמוד שדרה צווארי התגלו מספר בלטים, אחד מהם נושק לחוט. ביצעתי mri מח ללא חומר ניגוד ויצא תקין. בגלל המיגרנות הקשות איני עובדת. שאלותיי: האם MRI ללא חומר ניגוד נותן מידע מספק? האם גידול היה נראה ב MRI על אף שהתעקשתי לא להשתמש בחומר הניגוד? אילו בדיקות המשך אוכל לעשות? לאיזה מומחה עליי לפנות? האם התוסף בן חרצית יעיל למיגרנות? בקרוב אני אמורה לעבור טיפולי שימור פוריות, הכוללים גירוי שחלתי באמצעות הורמונים. האם לאור מצבי יש קונטרה אינדיקציה? תודה רבה, מעיין

בוקר טוב מעיין, ניתן לענות רק על חלק משאלותיך ללא שנבדקת על ידי: ההיבט הנתון בתחום התמחותי כרגע הוא דיון האם המצב הצווארי,תסמינית,בדיקתית והדמייתית מצדיק שיקול ניתוחי *מיגרינה,הטיפול בה,בדיקות ישימות לקיומה -בתחום המומחיות הנוירולוגית: אנא העזרי בהתאם. *MRI מח שפוענח "תקין"ללא הזרקת חומר ניגוד איננו שולל בודאות קיום גידול מוחי. *הממצאים הידועים בבדיקותיך שפורטו לעיל אינם מהוים הוראת נגד לגירוי שחלתי הורמוני לשימור פוריות בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה