פרכוס פרנוטלי ימיני אחרי ניתוח ראש בצד שמאל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/07/2019 | 20:49 | מאת: מןדאגת עצות

לפני בערך 4 שנים עברתי ניתוח המנגיומיה גידול שפיר בכלי דם ממקור פרנוטלי שמאלי של המוח. הניתוח עבר בהצלחה עברתי את הניתוח עקב פתאום כאבי ראש. אחרי 4 שנים המנתח ראש המליץ לי לעשות eeg וידיאיו עקב תנועות בלתי רצוניות שגם הין לי לפני הניתוח. בפענוח ראו התקפים אפלפטים ממקור פרנוטלי ימיני ... זה נראה לי מוזר -הניתוח היה בצד שמאל של המוח ולא בצד ימין שראו פרכוס ממקור פרונטלי ימיני. הקדימו לי את mri - האם כדאי לקבל טיפול תרופתי אנטי אפליפטי לפני mri ? או שלחכות ל פענוח של mriעל ידי מנתח ראש ואז הוא יפנה אותי לנורולוג שמתמחה באפליפסיה מומחה ... האם יראו את הסיבה למקור פרנוטלי ימיני פרכוס? האם טעו בפענוח eeg ואולי הפרכוס ממקור פרנוטלי שמאלי של הניתוח? תודה והמשך ערב נעים ושקט

ערב טוב, שאלותיך מובנות. *אם "תנועות בלתי רצוניות"נצפו גם לפני ניתוח-הרי שאין דחיפות מיידית להתחלת טיפול נוגד פרכוס . 2 פרטי מידע חסרים כדי לאפשר מענה: *האם בהדמיות MRI לאחר הניתוח הודגמה כריתה מלאה של הגידול משמאל? *האם בהדמיות MRI לאחר הניתוח צויין אי פעם ממצא חורג מהתקין באיזור פרונטלי ימני? *בכל מקרה מומלץ לפנות עתה למכון בו בוצע ה-EEG +לבקש עיון חוזר בשאלה האם הממצא החורג הוא אכן פרונטלי ימני? החלטה על עיתוי הטפול תעקוב. בברכה

06/07/2019 | 22:07 | מאת: תמי המודאגת

ההפרעת תנועה בלתי רצונית הייתה לפני הניתוח. ההמצא בצד שמאל של המוח הוצא בשלמותו כריתה מלאה. אף פעם לא צויין משהו חורג מהתקין בצד פרונטלי ימיני. בפענוח eeg הראן לי בוידיאיו את הפרכוס ואמרו שזה ממקור פרונטלי ימיני. אני אתיייעץ עם הנורוכירוג שאני נמצאת איתו במעקב לפני שאקבל טיפול אנטי אפילפטי

הגיוני

מנהלי פורום נוירוכירורגיה