כאבים בעורף אצל ילד בן 10

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/03/2019 | 23:54 | מאת: אמא מודאגת

מזה מספר שבועות בני מתלונן מידי פעם על כאבים בעורף. הכאבים יכולים להופיע בזמן הקימה מהשינה, לחלוף לחלוטין במהלך היום ואז להופיע שוב בערב. בימים האחרונים יש תחושה של כאבים יותר אינטנסיביים. עד לפני כחודש סבל במשך תקופה מכאבי ראש במצח שחלפו. הילד מרבה בפעילות ספורטיבית. היינו היום אצל אורטופד שטוען שכפי הנראה מדובר בחסר בויטמין די. האם נראה הגיוני? מה יכול להיות מקור הכאבים? איזה בדיקות מומלץ לעשות?

בוקר טוב, *קיום חסר או העדר חסר של ויטמין D ניתן לודא עי בדיקת דם לרמת הויטמין. *התלונות המתוארות בפנייתך מצדיקות קבלת תאור מפורט יותר אנמנסטי ובעיקר בדיקה נוירולוגית *ניתוב מאבחן כפי שישתמע. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה