שאלה בגין ציסטה באם אר אי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/03/2019 | 13:59 | מאת: Kיהי

דר שלום ביתי בת 27 בשבוע 20 להריונה איבדה את ההכרה אושפזה בבית חולים (המקרה היה ביולי 2018 . עשו לה בדיקות אי אי גי שהיה תקין ואם אר אי ללא חומר ניגוד ומצאו ציסטה די גדולה .קיבלה קפרה 1000 ביום .החודש כחודשיים לאחר הלידה עשינו שוב בדיקות אי אי גי תקין ואם אר אי עם חומר ומצאו שזה ganglioglioma הרופא אמר שנמשיך עם הכדורים לכל החיים .האם יש אפשרות להוציא ציסטה זאת ?. תודה

05/03/2019 | 14:03 | מאת: ליהי

שכחתי לציין שזה פירכוס ראשון בחיים שלה

לKיהי בוקר טוב, *יש צורך לעיין בהדמיית ה-MRI. *גנגליוגליומה איננה "ציסטה "אלא גידול. *הטפול תלוי במימדיה ,במיקומה ובממצאי בדיקתה של בתך. * לפי הנ"ל יש לקבוע האם מתבקש ניתוח לכריתת הנגע. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה