קברנומה בגזע המוח- מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/02/2019 | 23:19 | מאת: לעאת

שלום, התייעצתי איתך לפני מספר שבועות לגבי קברנומה שהתגלתה אצלי לפני שבועוצץת אחדים בבדיקת mri בעקבות כאבים ולחץ בראש. 1. האם יש מניעה מנטילת גלולות? האם מוטב ליטול גלולה עם פרוגסטרון בלבד או שאין קשר? 2. האם ישנה בעייה עם נטילתANafrnil 75 mg? האם מעלה סיכון לדמם? ומה לגבי כדורים SSRI? 3. האם יש סיכון מוגבר לדימום עקב פעילות גופנית? 4. האם יש קשר בין גודל הקברנומה לבין הסיכון לדימום? 5. מה הסיכון לדימום ראשוני מקברנומה בפונס? תודה רבה!

בוקר טוב, *שאלות 1 ו-2 בפנייתך מתאימות לייעוץ המטולוגי *פעילות גופנית רגילה(לא מדובר בתרגולי extreme) איננה אמורה להגביר סיכון לדימום *גודל הקברנומה-אם מעל 18 מ"מ קוטר -עם סיכון מוגבר לדימום *הסיגון לדמם ראשוני מקברנומה ב-PONS גדול מהסיכון לדמם ראשוני מקברנומה המיספרית בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה