היתוח מוח בגלל תופעת כיארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/01/2019 | 09:13 | מאת: רחל

מה זה ניתוח לדה קומפרסיה + דורו פלסטיה של הגומה האחורית. האם זה ניתוח מסובך ומה סיכויי ההחלמה

שלום רחל, *דקומפרסיה של הגומה האחורית=שחרור לחץ באיזור הגומה האחורית של המוח. *הוא מתחיל בכריתת עצם באיזור. *בהמשך מתבצעת דורופלסטיקה=תיקון פלסטי של מעטפת המוח (DURA)באותו איזור לאחר שנפתחה בניתוח,נפרשה לצדדים ועי כך נוצר בה חסר המגושר עי טלאי דורה מלאכותי=דורופלסטיקה *מידת הסיבוך,סיכונים,סיכויי החלמה חייבים להידון חזיתית עם המנתח המיועד שבדק אותך ועיין בהדמיית ה-MRI: *קיים שוני מאדם לאדם בחומרת תופעת הCHIARI ובהתאם הדיון אצל פרטים שונים איננו זהה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה