כאבי ראש בתקופה ארוכה ללא הקלה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/01/2019 | 05:22 | מאת: ניסים גבאי

להלן ממצאי בדיקת CT של המוח בוצעה בדיקה לאחר הזרקת חומר ניגוד (הוזרקו כ CC 50 של IOPAMIRO ). סיבת הפניה: בירור. ממצאים: בסריקת עצמות בסיס הגולגולת נצפו תאי המסטואידים ללא סטיות. מערת ספנואידלית , תאי האטמואידים ללא סטיות. האוכף התורכי הגרמי, הפירמידות ותעלת השמע הפנימיות הגרמיות בממדים תקינים. חדר רביעי בגודל תקין, בקו האמצע. מעל החדר הודגם נגע רקמתי מעט דנסי עובלי כ 2.0*1.3 ס"מ ציסטרנות באזליות ומרווחים תת עכבישיים מוצרים . בחתכים העל – טנטוריאליים הודגמו הגרעינים הבאזליים ללא סטיות. התלאמוס הודגם ללא סטיות. חדר שלישי וחדרי המוח הצדדים מוצרים. קו האמצעי שמור. אין עדות לתהליך מוקדי ממוקם או אפקט מסה. לא הודגמה העשרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד. סולצי המוח מוצרים הדגמה תקינה של הסינוסים הורידיים התוך גולגולתיים. ללא עדות לפקקת. אין עדות להרס גרמי. התרשמות: נגע סולידי מעל חדר רביעי. הצרות חדרי המח וחריצי המח בהמיסטפרות והמוחון מומלץ להשלים בירור ע"י בדיקת MRI מח. האם יש חשש לגידול?

לניסים שלום, *זו אחת מהאפשרויות *עלי לעיין בהדמיית ה-CT כדי להתייחס *סביר שתדרש השלמת אבחון בסיוע MRI בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה