עישון סיגריות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/01/2019 | 11:14 | מאת: עישון סיגריות לאחר ניתוח המטומה סובדוראלית

שלום רב! אשמח לייעוץ: אמא נפלה במדרגות וקיבלה חבלה טראומטית עם דימום סובדוראלי. היא נותחה לפני כשבועיים + . מחלימה , החלה מעט לאכול , ללכת , אבל כמובן שיש לה דלוזיות שמתוחזקות במיוחד בלילות ונושא הסיגריות מטריד אותה מאוד. (בחייה שלפני הנפילה והניתוח היא אדם מעשן. ) מטריד בצורה שהופכת לרגזנית כועסת ולא נרדמת בלילות , חוזרת על אותם הדברים, מחשבות על עישון בלתי פוסקות . היא לא נינוחה כלל בגלל הנושא. אנחנו, המשפחה מאוד מוטרדים מעניין האובססיה לעישון. וחוששים מזה שברגע שלא נהיה לצידה( כרגע 24/7 לידה), היא גם תמצא מקור לעישון. שאלתנו היא, האם ניתן לתת לה מדי פעם לעשן סיגריה? אם כן, כמה ? מה הסיכונים? תודה , המשפחה המוטרדת

צהרים טובים, שאלתכם מובנת. רפואה איננה מתימטיקה אין בה קוים לבנים או שחורים בלבד אינני רואה סיבה להיותכם מוטרדים מרצונה לעשן: כדאי שתהיו מרוצים מהתאוששותה מהנפילה צהדמם הסובדורלי ומכך שהניתוח עבר בשלום. לראייתי בהחלט אפשר לתת לה לעשן סיגריה מידי פעם מזה היא לא תמות.. סופ"ש נעים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה