פיענוח MRI תוצאה לבידקה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/01/2019 | 11:51 | מאת: ליאת

שלום רב, בת 40 ביצעתי בדיקת MRI עקב כאבי ראש ולהלן מה שנמצא: מוקד סוספטיביליות בפונס מתאים לקברנומה קטנה בקוטר 0.4 מ"מ. אין סימני דימום פנימי. בסמוך לה אנומליה ורידית פונטינית. יתר הפרנכימת המוח תקינה. כל יתר הבדיקה תקינה. מה זה אומר? מה ההשלכות? האם עליי היות במעקב והאם קשור לכאבי ראש? תודה רבה

לליאת שלום, *בהחלט קשור לכאבי ראש. *מדובר במום מולד בכלי דם קטנים מוחיים באיזור גזע המוח בחלקו המכונה גשר=PONS. *שם המום:CAVERNOMA. *הטפול בו בשלב זה-מעקב בלבד *משמעות המעקב-MRI מח חוזר,בפרוטוקול CAVERNOMA בעוד שנה+בדיקת נוירוכירורג עם הבדיקה המקורית ועם הבדיקה בעוד שנה. מבצע המעקב -נוירוכירורג. *בסמוך לו-מום מולד נוסף, מופיע בפענוח כאנומליה ורידית,מכונה בעגה המקצועית-DVA:חסר משמעות וללא צורך בטיפול כלשהו,עתה ו-או בעתיד. *כל האמור לעיל איננו מייתר בדיקת נוירוכירורג עם ההדמייה עתה. בברכה

08/01/2019 | 19:01 | מאת: ליאת

תודה רבה על תשובתך. לפני כ 9 שנים ביצעתי בדיקת MRIולא נראתה קברנומה. האם ייתכן שנוצרה במהלך השנים או שהטכנוחטגיה של הבדיקות השתנתה והיום רואים יותר טוב? בנוסף, ממה שקראתי אני מאוד בלחץ מאחר ומדובר במיקום של גזע המוח. האם ייתכן שקשור ליתר לחץ דם שלאחרונה החל להיות לא מאוזן?? אני בלחץ נוראי ומרגישה שבעצם אין הרבה מה לעשות ופשוט לחיות בחרדה ולהתפלל שהממצא לא יגדל וחלילה לא ידמם. האם יש מה לעשות במקרה שקורים הדברים הגרועים?? תודה רבה!!

ערב טוב ליאת, *קברנומה מזהים בד"כ עי פרוטוקול MRI ייעודי . * לא ידוע לי באיזו טכניקה בוצעה הדמיית ה -MRI לפני 9 שנים *יתכן גם שהטכניקה שופרה *קברנומה יכולה להופיע במהלך החיים למרות שרובן -מולדות *מאד חיוני שתשיגי איזון מיטבי של יתר לחץ הדם *הלחץ שלך מובן ,אולם איננו תורם לפעולות נכונות בהנתן שהקברנומה קיימת *העובדה שלא הודגם דמם בתוך הקברנומה-כמובן טובה בהרבה מושווה למצב בו היה דמם *רצוי שתקבלי מנוירוכירורג סקירה ממצה,ישימה למצבך+התנהלות מיטבית במצב זה+פעילות מניעתית *המעקב רצוי שיתבצע עי אותו נוירוכירורג בו תבחרי בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה