מידע על חומר ניגוד - תיקון שאלה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/12/2018 | 19:29 | מאת: נלי

שלום, ביצוע MRI לעמוד שדרה ואגן. מה ההבדל עם או בלי חומר ניגוד? ללא חומר ניגוד - רואים שלד, רקמות רכות, שרירים, זיהום בחוט שדרה, גידולים? ולהבדיל מה השוני בהוספת חומר ניגוד?

בוקר טוב נלי,הדגמת גידול ברב המקרים דורשת הזרקת חומר ניגוד שלד מודגם עי MRI ולא פחות עי CT הדמיית עמ"ש לרב מתבצעת בנפרד מהדמיית אגן הנושא בתחום התמחות בהדמייה:כל ייעוץ מומלץ לבצע מול מומחה תואם. סופ"ש נעים

23/12/2018 | 14:51 | מאת: נלי

שלום דר', תודה על תשובתך. ב MRI מותני- סקראלי ללא חומר ניגוד במידה ויש תהליך דלקתי , גידול לא יראו זאת? תודה.

לא. אודה על תשומת דעתך: כל דיון נוסף לא יתקיים בנושא זה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה