מלפורמציה על שם כיארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/12/2018 | 10:22 | מאת: אורי

הבת שלי אושפזה בעקבות כאבי ראש ונפיחות בצד אחד של הפנים (נשלל בל פאלסי). בבדיקת MRI נראה מלפורמציה על שם כיארי 7 ממ. האם ינתחו? מהם הסיכונים בניתוח? האם המצב הזה קשור לעבודה שלעיתים היא מתעוררת משינה ומרגישה דאינה יכולה להזיז את הגפיים למשך 2-3 דקות עד שהן ׳מתעוררות׳? תודה

לאורי שלום, בתשובה לשאלותיך: *הנפיחות בצד אחד של הפנים איננה נובעת מקיום המלפורמציה על שם CHIARI. *האם ינתחו? יש לראות אותה,לבדוק אותה.לעיין ב-MRI ובהתאם להחליט האם יש הורייה לניתוח. *לגבי סיכוני ניתוח:ראוי ונדרש שהדיון יהיה חזיתי בין בתך לבין המנתח שיבצע את הפעולה הניתוחית. *המלפורמציה על שם CHIARI היא מולדת.לעיתים ההסתמנות בגינה מופיעה רק בבגרות. לעיתים היא מחמירה לאורך ציר הזמן ,בעיקר כאשר שקדי המוחון מהגרים עוד יותר מ-7 המ"מ עתה ויוצרים לחץ על חוט השדרה הצווארי העלין. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה