דליפת csf בעקבות ניתוח לכריתת דיסק L5-S1

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/10/2018 | 08:15 | מאת: שני

סובלת כבר חודשיים מדליפת csf שמנסים לטפל בה בדרך שמרני בבית כרגע לאחר כמה אישפוזים כולל הכנסת נקזים שלא הועילו יש לי נפיחות רצינית באזור פצע בעקבות הניתוח שעברתי לכריתת דיסק בL5-S1. האם בעקבות הדליפה אפשר להגיע למצב של דלקת קרום המוח? מאתמול יש לי קושי לכופף את הצוואר מתחיל כאב חד מהצוואר לגב עליון ובית החזה ולראש והכאב החד מלווה בדופק ומרגש של חנק.

בוקר טוב שני, הבעייה ברורה *ברגע שנוצרה או תיווצר דליפה חיצונית של CSF דרך הנפיחות באיזור הניתוח יש סכנה להתפתחות זיהום-דלקת קרום המח. *הדליפה עם הנפיחות המתוארת טעונה התערבות ניתוחית ואיטום הדליפה *אני סבור שהטיפול השמרני מוצה ואין הגיון רב בהמשכתו. בברכה

17/10/2018 | 10:23 | מאת: שני

נמסר לי שהקרע גדול והסגירה שלי צריכה להעלות עם טלאי שגם לא בטוח שיחזיק על כן צריכה להיות מעורבות של פלסטיקאי שיזיז שרירים בגב לאזור בכדי שתהיה תמיכה לטלאי. הבנתי שהניתוח לא פשוט ומסובך על כן כדאי לחכות חודש במצב שלי שאולי הדליפה תסגור לבד. האם כל זה הגיוני? בפרט הסבל הגדול שאני עוברת

לשני, *ציינת שאת ממתינה כבר מזה חדשיים.! *לא ראיתי הדמייה וכל תכנון ניתוח מחייב ראייתה+בדיקתך. *עפ"י נסיוני הסגירה איננה מחייבת בהכרח שיתוף פלסטיקאי. *במצב שתארת הסיכוי לסגירה ספונטנית עתה נמוך.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה